Mötesplatser

Universitetskyrkan vill skapa olika sorters mötesplatser. Allt från det enskilda samtalet, till diskussionsforum och tillfällen för att bara vara och lära känna nya människor. Ibland gör vi arrangemang i egen regi och andra gånger samarbetar vi med lärosäten, studentföreningar eller andra organisationer.
Har du någon tanke om ett samarbetsprojekt? Hör gärna av dig.

swedish DINNER

Meet other students in a relaxed way and at the same time get to know Sweden by eating traditional food together, in Immanuelskyrkan.
7/2, 14/3 and 11/4

Välkommen att äta middag och lära känna nya vänner från när och fjärran!

For more information: Anna Berndes

skapadag

Lördag 16 november 10-16.00 i Andreaskyrkan

En dag då prestationen läggs åt sidan och lusten att skapa får styra. Tillsammans med Pers Karin Skogar, uttryckande konsttterapeut, upptäcker vi glädjen i skapandet. Under dagen får vi tillfälle att samtala och dela tankar och erfarenheter som väcks i mötet med skapandet och bilderna.

Ingen förkunskap krävs.
Kostnad, inklusive lunch: 80 :- för studenter och arbetssökande. 150:- för övriga.

För anmälan och frågor: Elisabet Ravelojaona.
Anmäl dig senast 10 november.

Affisch hösten 19.jpg

mötesplats på söder

Tre torsdagar i höst. 26/9, 24/10, och 21/11

En mötesplats, med utrymme att lära känna nya människor, få reflektera kring kristen tro i kombination med aktuella ämnen i samhället och fira nattvard tillsammans.

18.00 - mat, mingel
18.45 - undervisning/samtal
20.00 - nattvard

26/9 Hur lever vi hållbara, helhjärtade och härliga liv? Johannes Widlund.

24/10 Hur får vi ihop tron med allt som händer i livet och världen? Sofia Camnerin

21/11 Jämställda liv. Henric Götefeldt.

Ett samarbete med Equmeniakyrkan.
För mer information: Elisabet Ravelojaona

skapakvällar

Onsdagar 18-21.00 i Flemingsbergs kyrka, med start den 4/9. Soppa serveras från 17.00.

En kväll för dig som vill skapa och dela livserfarenheter med andra. Under kvällen delar vi tankar och erfarenheter som väcks i mötet med bilderna och texterna vi skapar.

Ett samarbete med Svenska kyrkan, Flemingsbergs församling.

För mer information: Pers Karin Skogar.
Ingen anmälan krävs. Öppet för alla.

interreligiöst systerskap

Ett feministiskt och mångreligiöst forum för dig som definierar dig som kvinna och samtidigt delar erfarenheten av att vara troende eller sökande.

Vår grupp kommer under hösten att ta en paus. Vill du veta mer om oss finns Interreligiöst systerskap på Facebook och Instagram.

För mer information:
Elisabet Ravelojaona