Happy Pride!

Pride betyder stolt och Prideveckan  uppmuntrar till att både känna och visa stolthet över vem jag är och att i respekt lyssna in dig för att förstå mer om vem du är. Jag tror att vi alla är skapade av Gud och att det finns en kärleksfull tanke bakom allt skapat. Varje människa är skapad unik och skapad av kärlek och skapad till att älska.

Tro, hopp och kärlek hör ihop. De är drivkrafter i våra liv och de formar oss till de människor vi är. Människor med olika personligheter, olika förmågor och möjligheter. En central tanke i Bibeln är att det finns en poäng med olikheterna. Mångfalden berikar gemenskapen! Ändå ser vi i många sammanhang att mångfald inte är vare sig enkelt eller självklart.

20 år har gått sedan den första Pridefestivalen i Stockholm. Mycket har förändrats på ett bra sätt, tack vare människor som arbetat för det. Men det finns mycket kvar att göra, på olika nivåer i vårt samhälle. Temat för årets Pridefestival i Stockholm är "Redo för nästa steg". Ett utmanande tema, som ger oss alla anledning att reflektera över vad det innebär för oss själva och för de sammanhang som vi lever i.

Var stolt över vem du är! Och hjälp andra att få känna sig lika stolta!
Happy Pride! 
/Elisabet Ravelojaona, studentpastor

Under Prideveckan finns Universitetskyrkan Stockholm på plats i ett Kärlekens tält i PridePark den 2-5 augusti. I tältet möter du volontärer, präster, pastorer och diakoner från Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan, Svenska kyrkans unga och EKHO. Tältet är tänkt som en lugn oas i festivalvimlet. Det finns pyssel för de yngsta och vi finns alla här för att prata om livet, kärleken och allt möjligt som kan tänkas dyka upp.

Onsdag 2 augusti 19.00 bjuder Universitetskyrkan, i samarbete med Immanuelskyrkan in till Sommartorg. Lasse Vallmoss berättar om 30 år som öppet homosexuell och pastor.
Plats: Immanuelskyrkan, Kungsstensgatan 17 (T-bana Rådmansgatan)

Söndag 6 augusti 18.00 firas Kärlekens mässa i Storkyrkan, då även pastorer från Universitetskyrkan medverkar.
Plats: Storkyrkan, Trångsund 1 (T-bana Gamla stan)

Svenska kyrkans program under Prideveckan hittar du här.