Interreligiös solidaritet, 9 maj

Snart är det dags för årets fjärde träff för Systerskap & Religionsmöte, som har temat Interreligiös Solidaritet! Observera att träffen enbart är till för kvinnor.

14 mars 2017 fattades ett beslut i EU-domstolen, som gör det möjligt för arbetsgivare att neka muslimska kvinnor arbete som bär slöja. Med anledning av det demonstrerades det på flera platser den 1 maj, för muslimska kvinnors rätt till arbete, under parollen Rätten till våra kroppar. Därför vill vi nu tala om hur vi som religiösa kvinnor visar solidaritet med varandra. Och hur kan vi bli bättre på att visa att vi tror på religionsfrihet, yttrandefrihet och kvinnors plats i samhällsdebatten. 

Samtalet inleds med nutida och historiska exempel på interreligiös solidaritet och fortsätter med att vi alla delar med oss av våra tankar och erfarenheter. Välkommen du som är ny och du som har varit med många gånger!

FIKA: Vi bjuder på kaffe/te och veganska/vegetariska smörgåsar. 

TID: Tisdag 9 maj, 18.00 - 20.00.

PLATS: Centrum för religionsdialogs lokaler som ligger i markplan på Kammakargatan 13, i hörnet av Adolf Fredriks kyrkogård. Närmsta tunnelbanestation är Rådmansgatan. Vi sätter upp en skylt på dörren innan träffarna så att alla hittar. 

KONTAKTPERSON:
Är du nyfiken och vill veta mer? hör gärna av dig! Elisabet Ravelojaona, studentpastor